Historisk tidning i historiska tider

2012-05-18 10:47:37


Offensiv 1000

Här är Offensiv 1 000! Ett tusen nummer av en socialistisk arbetartidning sedan starten 1973.
Det här numret kommer ut i historiska tider. Allas blickar riktas just nu mot Grekland, där arbetare och vanligt folk kämpar mot EU:s och bankernas slakt på löner och välfärd.

Samma vilja uttrycktes i det franska presidentvalet – att bryta den kapitalistiska marknadens diktatur.
I Spanien har Indignadosrörelsen nystartat med stora demonstrationer samtidigt som landets banker lämnar nya alarmerande rapporter.
I Sverige har moderatbubblan börjat pysa. Reinfeldts orättvisa högerregering tappar stöd.

Offensiv startades för att ge arbetarrörelsen ett socialistiskt alternativ och för att aktivt delta i kampen.
Från nummer 1 varnade vi för att de reformer och förbättringar som genomförts i Sverige var hotade. Så länge kapitalets makt är orörd kommer högern att kämpa för att riva ner välfärden.
När Offensiv startade var ord som nedskärningar och privatiseringar helt okända. Men idag är, som vi varnade för, dessa ord vardagsmat.

Arbetarklassen har en enorm potentiell makt och styrka. Gång på gång under de senaste åren har generalstrejker runt om i Europa visat detta.
Regeringar har fallit i land efter land. Politiker – både socialdemokrater och högern – som genomfört de fruktansvärda nedskärningarna leder idag tomma partier utan stöd.
Arbetare och alla som kämpar behöver nya, egna partier med tydliga socialistiska program. Det finns pengar – se bara på bankernas miljardvinster. Det som behövs är att föra över storföretag och banker till gemensam ägo, under demokratisk kontroll.
Det är vad Offensiv står för – socialism, internationalism, kamp.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!