Hjälp till i kongressinsamlingen!

2016-05-04 12:37:28
En socialistisk partikongress behöver en rejäl insamling. Rättvisepartiet Socialisterna har kongress den 6-7 maj. RS står för en av arbetarrörelsens bästa traditioner – det är medlemmar och sympatisörer som finansierar partiet.

Den stora motsättningen i Sverige idag är mellan å ena sidan behovet att försvara välfärd, arbetsvillkor och flyktingar och å andra sidan högerpolitik och växande klyftor.

Frågan är, när kommer detta att leda till proteströrelser som just nu i Frankrike och socialistiska uppsving som runt Sanders valkampanj i USA?

Rättvisepartiet Socialisterna står för en socialistisk politik och deltar i samt stödjer kamp från arbetare, unga, miljöaktivister, hyresgäster, feminister, flyktingar, antirasister och många fler. Kongressinsamlingen är en viktig grundpelare för att vi ska kunna driva och delta i alla kampanjer och kamp.

Ifjol nådde insamlingen 71 150 kronor. Precis som 2015 går en del av insamlingen till CWI, den socialistiska international som RS är den svenska sektionen av.

Du som inte har möjlighet att vara med på kongressen kan bidra till insamlingen:

Skicka ett bidrag (100, 500, 1 000 eller vad du vill). Swisha på 123 240 32 85 eller skicka på PlusGiro 87 96 49-2. Skriv ”Kongressinsamlingen” som meddelande.

Om du vill ge ett löfte och betala senare kan du maila rs@socialisterna.org. ■


Cédric Gérôme besöker Rättvisepartiet Socialisternas (RS) kongress den 6-7 maj och är representant för den socialistiska internationella organisation som RS tillhör, Committee for a Workers’ International (CWI). Han jobbar på det internationella centret i London.

Han är särskilt ansvarig för CWI:s arbete i Mellanöstern och Nordafrika, regioner som han har besökt vid upprepade tillfällen.

Han kommer under kongressen att tala om några av de höjdpunkter angående utvecklingen i områdena, vilka fortsätter att vara en av huvudscenerna för den fortsatt viktiga arbetar- och ungdomskampen som kämpar för en framtid utan krig, terrorism och diktatur. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!