Högeralliansen höjer hyrorna

2007-07-11 13:16:39
Enligt kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell (kd) den 9 juli har högerregeringen enats om ett nytt hyressystem. Såväl allmännyttiga som privata hyresfastigheter kommer att omfattas. Det är frågan om marknadshyror, även om Odell hellre kallar det nya systemet för ”ett mellanting”.

Högerregeringens nya hyressystem betyder högre hyror.
Odells besked har föregåtts av att regeringen gett en statlig utredning direktiv om att hyran ska sättas efter marknaden och konsumentprisindex. Utredningen ska vara klar i mars 2008.
Samma dag som Odell gav sin och regeringens programförklaring meddelades att muséerna i Stockholm måste avskeda personal på grund av att man påtvingats marknadshyror.
Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!