Högljudd protest mot rasistgurun Wilders

2012-11-01 15:10:02
Rasistgurun Geert Wilders möttes av protester och en halvtom möteslokal när han var på besök i Malmö i syfte att så splittring mellan malmöborna.

Den holländska parlamentarikern är en förebild för hela den ­högerextrema rörelsen i Europa på grund av sin radikala framtoning och den politiska tyngd som de etablerade partierna har serverat honom.
Precis som majoriteten av den europeiska högerextremismen har han riktat sin udd mot islam och muslimer och anspelar på samma islamofobiska konspirationsteorier som både Sverigedemokraternas representanter och Breivik propagerar för.
Det är anmärkningsvärt att det kommunalt ägda Kockums Fritid  upplåter sin konferenslokal till rasis­tiska krafter.

Den antirasistiska protesten utanför konferensanläggningen var högljudd, uthållig och disciplinerad. De uppemot 200 demonstranterna samlades redan två och en halv timme innan Wilders skulle börja sitt tal. De möttes av polishelikopter, en armé av poliser, polishästar och en flera kvarter stor avspärrning. Alla som var där, rimligtvis även poliserna själva, höjde nog på ögonbrynen över den kolossalt överdimensionerade poliskommenderingen med avsikten att till varje pris försvara den rasistiska cirkusen.

Det är oerhört viktigt att sluta upp för att protestera mot rasisternas förtrupper och de många malmöborna hittade fram, trots att det ljusskygga rasistmötet hemlighöll både tid och plats.
Som socialister demonstrerar vi varken för islam eller för islamisters handlingsutrymme. Vi protesterar mot rasismen, för att förhindra att den blir ett naturligt och accepterat inslag i vår stad.
Ammar Khorshed

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!