Hongkong: 33 procent till CWI:s kandidat

2015-11-27 20:46:01

foto: Socialist Action
33 procent av rösterna för Sally Mei Ching Tang i Hongkong!

I söndagens val i arton distriktsfullmäktige i Hongkong vann Sally Mei Ching Tang (Socialist Action, CWI Hongkong) 1 152 röster i sitt distrikt efter en extremt livlig valkampanj. Det är 33 procent av alla röster i Ha Pak Tin-distriktet.

Den sittande politikern tappade omkring 500 röster jämfört med det förra valet, till 2 320 röster. Sally, som ställde upp som en del av en valallians med League of Social Democrats (LSD), kommenterade innan valet att ett av målen med valkampanjen var att bistå de boende i områdets kamp för att ta kontroll över de offentliga finanserna och den politiska makten.

– Jag är socialist, och jag tror att vi inte kan få till stånd rättvisa för arbetare, de äldre och ungdomar när ekonomin kontrolleras av några få superrika, sade hon i en intervju i september till CWI.

Valresultatet är ett jättebedrift och en längre rapport kan läsas under veckan på socialistworld.net. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!