I marginalen: Krisdemokraterna och Bert Karlsson

2018-04-11 11:56:35
Kristdemokraterna, eller Krisdemokraterna som partiet rätteligen bör heta, hoppas att Bert Karlsson ska bli den frälsare som ska rädda partiet kvar i riksdagen. Det är en desperat åtgärd från ett parti som gör allt för att behålla de nära 12 miljoner kronor i statligt partistöd som riksdagsplatserna årligen ger dem.
Kristdemokraterna, som alltid har befunnit sig långt ut på Alliansens högre flank, har flyttat sig allt mer högerut. Idag är partiets ”okristliga” politik och retorik en blåkopia av Sverigedemokraternas. Enligt KD-ledaren Ebba Busch Thor är Sverigedemokraterna ”inget rasistiskt parti”.
I likhet med Moderaterna drömmer KD om att de två tillsammans med SD ska kunna bilda en mörkblå regering. Denna reaktionära dröm är också Bert Karlssons.
Med hjälp av högerpopulisten och sexisten Bert Karlsson ska KD både bygga broar till SD och vinna över en och annan SD-väljare. Det, plus stödröster i riksdagsvalet från Moderaterna, ska enligt Ebba Busch Thor hjälpa detta ”krisande parti att få 8 procent i höstens val”, enligt Expressen den 23 februari. Ett hemskt och högst osannolikt scenario. Tack och lov. 

Knappt hade Bert Karlsson börjat som KD-konsult innan han började inleda samtal med SD-ledaren Jimmie Åkesson. ”Moderater och KD kommer att gå ihop med SD, hoppas jag”, sa han efteråt. Kommentarer överflödiga.
”Bert Karlsson kom till Busch Thors förvalsturné och startade med att förklara att han är antifeminist. ’Feminister är bara såna här akademikertanter'” (Sydsvenskan den 5 april). KD-ledarens enda kommentar efteråt var ”Bert är Bert”.
Förutom det har Bert Karlsson startat en ny Youtubekanal, ”Berts värld”, där nivån på de så kallade ”skämten” är lägre än låg. Precis som den stormrike Trump påstår mångmiljonären Bert Karlsson att han ”är folkets man”.
Under de senaste åren har han och sönerna tjänat hundratals miljoner på att parasitera på flyktingars behov av boende. Under 2015 och 2016 gjorde Bert Karlssons barns bolag, Jokarjo, vinster på drygt 198 miljoner kronor – motsvarande 275 000 kronor per dag – på sina flyktingboenden.
När det inte längre går att tjäna lika mycket på flyktingarna går Bert Karlsson, och KD, i bräschen för massutvisningar och hårdare gränskontroller samt talar om att flyktingmottagandet har skapat ”en värderingskris”. Det är svårt att hitta ett värre borgerligt kräkmedel än detta.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!