”Inga gator, inga torg åt nazisterna i Göteborg”

2007-12-19 12:00:14
Den 20 oktober blev Patrik Hooghwinkel, medlem i Rättvisepartiet Socialisterna och aktiv antirasist, brutalt attackerad av nazister som slog honom blodig till backen med järnrör.
Detta är en av en rad brutala attacker från nazister som trappat upp sitt ideologiska och organiserade våld. Hot, våld och politiska mord är en del av deras ideologi. Nazister har mördat 11 personer på 15 år.
Helgen efter besvarades attacken med en bred demonstration i samarbete med andra organisationer som vänsterpartiet, Ung Vänster, Irans Arbetarkommunistiska Parti och SAC.
– Nazister och rasister har ingen lösning på de problem som drabbar arbetarklassen och fattiga, därför är deras enda metod hot och våld för att tysta alla andra, men vi har visat att vi inte backar, att vi inte låter oss tystas. Vår kamp är mot rasism och högerpolitik, sa Kristofer Lundberg från Rättvisepartiet Socialisterna.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!