Inspirerande upptakt med RS Göteborg

Patrik Hooghwinkel inledde upptakten (Foto: RS Göteborg).

av RS Göteborg // Artikel i Offensiv

Under förra veckan hölls en höstupptakt för Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Göteborg. 35 personer deltog.

Svenska perspektiv, kampen i förorten och partiets utmaningar den närmsta tiden var några av de saker som diskuterades under lördagseftermiddagen.
Den socialdemokratiskt ledda regeringen, men med hårdare högerpolitik än under Alliansens tid, lyftes inledningsvis av Patrik Hooghwinkel.

– Den nya högermajoriteten i staden har bara börjat sin politik. Därför är detta möte så viktigt för att samla oss, förbereda för att bemöta den kommande budgeten med mer sparkrav, privatiseringar och utförsäljningar. Vi måste ta diskussionerna ut till våra arbetsplatser, fackföreningar och bostadsområden, sa Johannes Lundberg.
Elin Gauffin från RS verkställande utskott lyfte såväl kampen internationellt genom främst de växande klimatprotesterna som behovet av en stark international, baserad på Trotskijs analyser.

Sara Juaniquina pratade om behovet av att värva unga. RS har startat en ny partiförening i Rannebergen och Västra Sverige är de som värvat flest, men det behov som finns är att värva fler unga.
Kristofer Lundberg avrundade mötet genom att kommentera allt från den sudanesiska revolutionen till det lokala arbetet mot januariavtalet.
Kvällen avslutades med pakistansk mat och ytterligare politiska diskussioner under mer avslappnade former.