Inte bara på Volvo…

2012-09-05 15:26:02
Det är inte bara Volvo som varslar. Hela den europeiska bilbranchen är i kris.

Franska Peugeot/Citroën PSA deklarerar att åttatusen anställda ska sparkas under en tvåårsperiod, däribland kommer hela fabriken i Aulnay att läggas ned och 3 000 förlo­rar sin försörjning.
Vänsterfronten, NPA och de fackliga organisationerna rustar för strid och kräver förbud mot avskedanden i vinstdrivande företag, vilket också sätter press på det styrande ”socialistpartiet”.
Runt om i Europa hotas fabriker av nedläggning och arbetare av att kastas ut i arbetslöshet. Det handlar om Citoën i Aulnay, Opel i Antverpen, Saab i Trollhättan. Det vittnar verkligen om vilken kris som arbetarklassen står inför.
Men huruvida fabrikerna läggs ned eller jobben räddas beror på i vilken grad arbetarklassen mobiliserar sig och vilken solidaritet som organiseras.
– I september inleds kriget, meddelar de fackliga ledarna vid fabriken i Aulnay.
Låt detta bli ett alleuropeiskt klasskrig mot varsel och för arbete.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!