Inte barnens rätt som KD värnar

2012-03-07 15:23:53
Kristdemokraterna (KD) och Sverigedemokraterna (SD) var de två partier som har varit emot en ändring i lagen när det gäller tvångssteriliseringar av personer som vill genomgå ett könsbyte.

Trots att alla andra av allianspartierna och oppositionen länge har stött en ändring i lagen var det först i februari i år som KD svängde i frågan.
KD skulle hållit kvar vid sin hållning om det inte hade ­varit för det stora ­opinionstryck­et.
Att Kristdemokraterna var det sista partiet som höll kvar vid den gamla lagen förvånar nog ingen och föga förvånad blir man när KD är det partiet i Alliansen som nu starkt protesterar mot förslaget om att ändra lagen för ensamstående kvinnors rätt till ­assisterad befruktning.
Göran Hägglund säger
att Kristdemokraterna aldrig kommer att medverka för att avskaffa barns rätt till sina egna föräldrar. Det är en hållning som också betyder att KD även är emot adoptioner.

Marcus Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!