Iran: Protester 8 mars trots hård repression

2011-03-10 10:19:36
Den 17 esfand (den 8 mars, Internationella kvinnodagen), den andra protest-tisdagen, demonstrerade tusentals i Teheran, Shiraz, Mashhad och Kermanshah, trots brutal repression. Tårgas och väpnade motorcykelgrupper användes för att slå ner protesterna.
Många skadades och tiotals greps, de flesta kvinnor.

Protesterna, men också konflikterna inom den högsta makten, visar att kampen fortsätter och att regimen bara öv­erlever med repression.
Den högste ledaren Khamenei tvingade i veckan Rafsanja­ni – en tidigare president som legat lågt under protesterna – att avgå som ledare för ”Majles Khobregan” (Expertrådet, en särskild riksdag för mullor). För att kampen ska ta nya steg måste vi använda andra protestmetoder än enbart gatu­demonstrationer som regimen kan slå ner.
Arbetarklassen spelar en
avgörande roll i kampen mot regimen genom organisering och strejker.
Hamid Azar

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!