Irland: 57% betalar inte vattenavgiften

2015-07-22 13:35:49
Masskampanjen mot vattenavgifterna har gett resultat: 57 procent av hushållen betalade inte den första räkning som skickades ut.

Vad som hittills uppnåtts är en följd av den långa kamp som tiotusentals aktivister fört mot vattenavgifterna. En kamp som nu bär frukt i att 860 000 hushåll av totalt 1,52 miljoner att bojkotta vattenavgiften.
De flesta av dem som bojkottat vattenavgiften har förmodligen aldrig varit på ett offentligt möte eller deltagit i någon av protester som kampanjen anordnat. Men man var medveten om att det finns en kampanj som bekämpar avgifterna och besvarar den irländska vattenverkets och regeringens propaganda.

Bojkottens omfattning ska också ses som en bekräftelse på att det var riktigt att sätta frågan om att vägra betala i fokus – för en organiserad massbojkott – vilket  Socialist Party (CWI på Irland), Anti Austerity Alliance (Antiåtstramningsalliansen) och We Won’t Pay campaign (Vi betalar inte-kampanjen) gjort från första stund. ■

 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!