”Jag hade i alla fall förväntat mig en dräglig tillvaro”

2012-10-24 14:56:45
Runt 100 lärare hade samlats i Sollentuna för att visa politikerna vad de tycker om de låga lärarlönerna.

Den 23 oktober samlades lärarna på Sollentunavallen för att marchera till Kommunfulläktige.
Parollen var ”Sveriges bästa ­lärare – Sveriges bästa löner?”.
Framme på torget tog initiativtagaren Johan Eriksson till ordet.
– Jag förväntade mig inte att bli rik när jag tog det här jobbet. Men jag hade i alla fall förväntat mig en dräglig tillvaro, så att säga.
Sedan frågde han hur många av deltagarna i demonstrationen som var lärare och nästan alla räckte upp handen. Efter det frågade han vilka av dem som hade funderat över att sluta, och nästan alla höll kvar handen uppe. Med det i ryggen välkomnade han upp två politiker, från alliansen och oppositionen (Socialdemokraterna) för en politikerutfrågning.
Artikel och foto: Anna Löfgren

Röster från demon:

Aynur Amadoua:
– Mitt barn går i skolan här i Sollentuna. Jag vill att mitt barn ska få en bra undervisning. Och jag vet vilket stort jobb lärarna gör, jag är själv utbildad och har jobbat som det. Jag tycker att det är en jätteviktig fråga.

Sebuktas Haanün:
– Det här är ett jättebra initiativ. Jag är modersmåls­lärare här i Sollentuna och vi är extra utsatta lönemäs­sigt. Vi vill ha samma löner som vanliga lärare, för vi har ju precis ­samma kompetens.

Daniel Säfström:
– Jag är här för att jag vill fortsätta att kunna jobba som lärare i framtiden. Vilket jag inte är säker på att det går med de löner vi lärare har.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!