Jättesummor till sparkade politiker

2011-11-09 18:58:16
Förra veckan rapporterade Metro om hur den före detta riksdagsmannen Stig Bertilsson från Moderaterna har en årsinkomst på 42 miljoner kronor och samtidigt får 115 932 kronor varje år från det som kallas ”statens egen a-kassa”.

Stig Bertilsson har fått inkomstgarantin sedan 1996, detta efter att han förlorade sin riksdagsplats på grund av grovt bedrägeri. Bertilsson kommer att ha rätt till inkomstgarantin till och med sin pensionering i mars 2015.

Socialdemokratiska politiker tar också del av dessa privilegier. Eva Johansson från Socialdemokraterna har enligt Metro tagit emot upp till 2 777 655 kronor från år 2002.
Socialdemokraterna försöker framställa sig som ett trovärdigt alternativ för arbetarklassen, men står i slutänden för samma politikerprivilegier som högern.
Den så kallade oppositionen har sedan länge lämnat den verklighet som arbetare tvingas leva under och drabbas inte själva av de nedskärningar och privatiseringar som de förespråkar.

Rättvisepartiet Socialisterna står för att valda representanter ska leva på en arbetarlön. Om man ska representera arbetarklassen är det av stor vikt att man delar den verklighet som de personer som på allvar drabbas av kapitalismens härjningar och attacker lever i.

Linnéa Wallberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!