Jobbupproret i protest mot Bemanningsföretagens Dag

2010-04-21 13:42:27
Jobbupproret.se kan, trots att det hittills har förtigits av borgarpressen, ha spelat en viss roll som påtryckningsgrupp i årets avtalsrörelse. Torsdag den 22 april genomför det tvärfackliga nätverket en ny aktion i protest mot Bemanningsföretagens Dag på Wennergren Center i Stockholm.

Jobbupprorets upprop, med Patrik Olofsson från Lagenas Handelsklubb och Hans Andersson från IF Metall på Ålö i Umeå som initiativtagare, har hitills undertecknats av 52 klubbordförande och fackligt förtroendeval­da, 38 lokala fack inom både LO och SAC, Hamnarbetarförbundet och ytterligare 123 fackligt aktiva.
Efter flera massuppvaktningar, av Almega, Sveriges Kommuner och Landsting, LO-ledningen, Sveriges Näringsliv och Svensk Handel, är uppropet välkänt bland såväl förbundsledningarna som fackligt aktiva.

Jobbupproret har också uttalat stöd för namninsamlingen för att få rösta om IF Metalls avtal och för Pappers och Elektrikernas strejker.
Patrik Olofsson och Jessica Moya från Lagena är inbjudna att tala i V-tåget i Kungsträdgården i Stockholm på 1 maj.

Lördag den 29 maj planeras en arbetarkonferens om otrygga jobb i Bagarmossens Folkets Hus.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!