Kamp i coronatider: BB-ockupationen fortsätter, men i hemkarantän

”Ge upp kommer vi aldrig att göra”, menar ockupanterna (Foto: Andrew Herbert).

av Stefan Lundqvist // Artikel i Offensiv

På ett stormöte i förra veckan bestämde sig BB-ockupanterna i Sollefteå först för att inte flytta på sig. Kampen skulle fortsätta i sjukhusentréns foajé trots hot från coronaviruset och påtryckningar från regionledningen. 

Dagen efter mötet valde dock en utsedd grupp att ta ansvar för risken för smittpridning av coronaviruset och beslutade att ockupationen i sjukhusentrén tillfälligt skulle avbrytas för att istället fortsätta i karantän i BB-kämparnas hem. Hänsyn var tvunget att tas till risken att sprida viruset, men också till hälsoriskerna för alla äldre som bemannar ockupationen. 
Alla företrädare för BB-ockupationen var noga med understryka att ockupationen inte avbryts och att kampen för kraven om ett BB och akutkapaciteten tillbaka till sjukhuset i Sollefteå fortsätter. 
– Ge upp kommer vi aldrig att göra, framhöll Carina Hellström, en av de flitigaste ockupanterna, till allehanda.se. 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!