Kämpaglöd på RS valupptakt i Göteborg

2010-03-31 16:51:32
53 medlemmar och sympatisörer samlades på Rättvisepartiet Socialisterna (RS) Gö- teborgs valupptaktsmöte den 25 mars. Lokalen på Kulturhuset Blå Stället Angered fylldes snabbt och extra stolar fick bäras in och ställas upp utefter salens sidor.

Tamineh Mammustafa, fackligt aktiv i Kommunal och andranamn på RS kommunvalsedel, öppnade mötet och hälsade alla välkomna.
Per Olsson från RS verkställande utskott inledde mötet med en punkt om den politiska situationen i Sverige inför valet.
– Rättvisepartiet Socialisterna ställer upp i valet för att ge ett socia­listiskt alternativ. Vi betonar att om man ska nå förändringar så räcker det inte med att rösta var fjärde år, man måste organisera sig och kämpa. Var­je samhällsförändring som skett har varit ett resultat av massiv kamp underifrån.
– Ser man på opinionsundersökningarna pekar mycket nu på ett regeringsskifte med en röd-grön valse- ger, men denna S-ledda allians är varken röd eller grön. Deras ökade stöd beror bara på att högeralliansen skrämmer ännu mer. Sällan eller kanske aldrig har behovet av ett nytt massarbetarparti varit så stort som idag.
Efter Per Olsson var det Patrik Hooghwinkel som fick ordet.
Patrik gick in på högerregeringens alla attacker mor arbetare, unga, pensionärer, arbetslösa och sjuka. Han tog också upp om att dessa attacker skulle ha kunnat stoppats om fackföreningsrörelsen följt uppmaningen från medlemsleden om politisk strejk.

Patricia Degerman tog upp om hotet från Sverigedemokraterna (SD) och kampen mot rasismen. Hon po­ängterade också att RS ställer upp i valet med krav på att asylrätten ska återinföras och amnesti ges åt alla papperslösa flyktingar.

Stefan Berg, som är ordförande för Kommunal på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg, talade om RS fackliga arbete, om avtalsrörelsen och om behovet av kämpande, demokratiska fackföreningar samt ett nytt massförankrat socialitiskt arbetarpar­ti.
– Dagens facktoppar måste ersättas av aktivister som verkligen representerar medlemmarna och som är beredda att ta strid.
Efter frågor och diskussion avrun­dades mötet av Kristofer Lundberg.
– Valet 2010 äger rum mot bakgrund av den djupaste krisen för kapitalismen sedan 1930-talet. Samtidigt ser vi en historisk kris för socialdemokratin och fackledningen. Detta visar på behovet att ett nytt socialistiskt massarbetarparti och kämpande fack.
– Rättvisepartiet Socialisterna ställer upp i höstens val för att ge en politisk röst åt alla de som drabbas av högerpolitikens härjningar.
Efter mötet gick en ny medlem med i RS, fyra anmälde intresse att gå med i partiet och två personer tecknade sig som autogiroprenumeranter.
RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!