Kampanj för ungdomsgård i Biskopsgården

2011-02-23 16:35:42
– En ungdomsgård är bara ett sätt att skapa förutsättningarna. En mötes­plats där de unga kan känna trygghet är avgörande för att kun­na jobba vidare med andra frågor.
Det säger Murat Solmaz, RS Biskopsgårdens ordföran­de, som har tagit initiativ till en kampanj för att öppna en ungdomsgård i Biskopsgården.

– Om vi skulle säga att ungdomar vandaliserar, begår brott och skapar problem för att de inte har en lokal att vara i skulle det vara att förenkla problematiken. Situationen i förorterna har flera orsaker. Dels nedskärning-ar på skola och fritid, men också arbetslöshet och fattigdom. Att unga känner att de inte kan påverka sin vardag är ett stort problem, menar Murat Solmaz.

– Vi kommer att kämpa för att få en lokal för de unga. Där vill vi skapa en mötesplats med pingis och biljard, men också en plats där de unga kan träffa bra förebilder, få läxhjälp och kunna diskutera.
– Skulle ungdomar i området få vara med och påverka och utforma Biskopsgården skulle vi antagligen få se mindre vandalisering.
– Detta projekt är bara i sin början och vi vill nå fler för att skapa detta projekt, en förening är startad för att nå medlemmar som vill arbeta för detta, avslutar Murat Solmaz.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!