Kampanjarbete inför 21 september

2013-08-21 15:54:01
Det har under några månader funnits planer på att sälja riskkapitalbolaget Attendo, men intresset hos eventuella köpare är svalt. Detta på grund av ”det osäkra politiska läget kring vinster i välfärden”, skriver Aftonbladet. Attendos ägare valde då istället att ta ut en miljard kronor i aktieinlösen ur bolaget. Pengar som egentligen borde gå till vården.

Men det faktum att riskkapitalbolagen känner av ”det osäkra politiska läget kring vinster i välfärden” är ett positivt tecken, och visar på att trycket underifrån känns av i toppen. Folkkampanjen för gemensam välfärd fortsätter kämpa för en vinstfri välfärd, och kampanjar nu mycket aktivt inför den landsomfattande demonstrationen den 21 september.
Under helgens kampanjarbete samlade Rättvisepartiet Socialisterna in 6 974 kronor till april månads ekonomikampanj, som under tisdagen ligger på 37 560 kronor, av ett mål på 80 000. Under helgen såldes även 189 exemplar av Offensiv, och 7 nya prenumerationer på tidningen.
I Malmö hölls fredagen den 16 augusti en demonstration mot vårdnedskärningar, där runt 300 personer deltog. Tre medlemmar ur RS deltog också, där de sålde 10 tidningar och samlade in 188 kronor.

I lördags deltog kamrater på ”Haningedagen”, ett evenemang i Haninge kommun. Där såldes 36 Offensiv, en ny prenumeration på tidningen, och 655 kronor samlades in.

Louise Strömbäck

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!