Katastrofiska bränder även i Grekland

2018-07-25 09:14:52
Stora skogsbränder har brutit ut i närheten av Aten i regionen Attika. Människor uppmanas evakuera då hundratals byggnader och fordon har stuckits i brand. Ett 50-tal har dödats i bränderna och 172 vårdas på sjukhus, varav 16 är barn, rapporterar Greklands brandförsvar.
Över 300 brandmän, fem flygplan och två helikoptrar deltar i släckningsarbetet. Dessutom har armén kallats in för att hjälpa till, uppger Atens brandchef Achille Tzouvaras till AFP.
Ett lokalt nödläge har utfärdats i Attika och landet har bett EU om hjälp. 60 brandmän från Cypern och två brandplan från Spanien väntas anlända under tisdagen den 24 juli.
Bränderna är de värsta på 10 år. Extremhettan, med temperaturer kring 40 grader, tillsammans med den kraftiga vinden har försvårat släckningsarbetet – inte helt olikt situationen i Sverige. Klimatkrisens förödande effekter blir allt mer påtagliga – hög tid för ett systemskifte.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!