Kazakstan: Vadim Kuramshin friges!

2012-08-29 16:25:26
I tisdags (den 28 augusti) kom ett glädjande besked: Vadim Kuramshin, en kazakisk aktivist för mänskliga rättigheter och advokat släpps fri. Det är en stor seger för den internationella kampanj som Campaign Kazakhstan bedrivit för att Vadim  ska friges.

På order av den diktatoriska ­regimen har Vadim Kuramshin ständigt trakasserats och förföljts. Upprepade gånger har han arresteras och fängslats. Ständigt har man försökt få honom dömd till ett långt ­fängelsestraff.
Vid det senaste försöket hittade regimen på att anklaga honom för utpressning av en myndighetsperson som Vadim har avslöjat som korrupt.
De påföljande rättegången blev en följetong i falska anklagelser och ”bevis”.
Åklagaren yrkade på att Vadim skulle dömas till 14 år i ett av regimens specialfängelser.
Tack vare internationella protester tvingades domstolen att ständigt skjuta upp sitt utslag. Men den 28 augusti kom så beskedet: Vadim Kuramshin friges.
Kazakstans socialistiska rörelse tackar i uttalande alla som har kämpat tillsammans med dem för Vadims frigivning.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!