Kina: Socialister lanserar ny tidskrift

2009-01-21 14:23:23
Början på år 2009 markerade ytterligare ett viktigt steg för den genuina marxismen och trotskismen, med publikationen av den kinesiskspråkiga tidskriften Shehui Zhuyi (Socialisten).

Den nya tidskriften, en kvartalstidskrift till att börja med, produceras av anhängare av och likatänkande med chinaworker. info.
Tidskriften fokuserar på att ge en marxistisk analys av såväl den pågående händelseutvecklingen i Kina som av den internationella arbetarklasskampen. Den innehåller också teoretiska och historiska artiklar.

Kina står inför ett tumultartat och instabilt 2009, då dess ”ekonomiska mirakel” tillhör det förflutna. Under förra året gick 670 000 små och medelsto­ra företag omkull och arbetslösheten har skjutit i höjden.
Det första numret av tidskriften, på 32 sidor, inkluderar artiklar om Kinas ekonomiska kris, de problem som kvinnliga arbetare i Kina står inför, Israel-Palestinakonflikten och klasskampen i Latinamerika.

På grund av omfattningen av den statliga repressionen i Kina kan inte Shehui Zhuyi säljas och spridas öppet.
Den nya tidskriften kommer därför att distribueras online. Shehui Zhuyi finns i PDF-format: cwi.china@gmail.com.
Kostnaden utanför Kina, inklusive porto, är 50 kronor.

Li Wenli

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!