Klockarbergsskolan behöver egna lokaler

2011-05-18 12:12:44
Borgarna i Haninge kommun (M, KD, FP, C och MP) vill trycka in Klockarbergsskolans elever i Brandbergsskolan över huvudet på föräldrar, elever och skolpersonal.

”Det kommer innebära pedagogiska vinster för eleverna, samordningsmöjligheter och mins- kade lokalkostnader för både Klockarbergsskolan och Brandbergsskolan”, säger Grund- och förskolenämdens ordförande Alexandra Anstrell (M).
Vilka vinster är det Anstrell pratar om? Att elever får trängas inne i Brandbergsskolan?
Rättvisepartiet Socialisterna i Haninge kräver nya lokaler till Klockarbergsskolan.
Haninge kommun hade ett överskott på 146 miljoner kronor 2010 och slängde iväg över 40 miljoner kronor på en skattesänkning, pengar som hade kunnat användas till att bygga nya lokaler till Klockarbergsskolan.
Ruben Derkert

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!