Kommunalklubb tar kamp mot nedläggning

2011-01-21 10:53:11
Det planeras nedskärningar under 2011 på Hässelgårdens Servicehus i Hässelby och Skolörtens vård- och omsorgsboende vid Åkermyntan.
De anställda i Hässelby-Vällingbys äldreomsorg har fått nog av neddragningar och privatiseringar.

I tisdags genomfördes en protest utanför stadsdelsnämndens möte, anordnad av medlemmarna i Kommunalklubben i Hässelby-Vällingby. Stolarna räckte inte till när arga kommunalare och anhöriga vällde in i lokalen. Syftet var att sätta press på politikerna.
Innan och under mötet argumenterade personalen för att ha kvar Skolörtens dagverksamhet. Fackklubben hade hjälpt till att trycka upp de argument som medlemmarna gemensamt hade tagit fram. Men arbetarna argumenterade för döva öron. Alli­anspolitikerna röstade enligt förvaltningens nedläggningsförslag trots att de inte förstod vad ärendet handlade om. Samtliga oppositionspartier la ner sina röster.

Rättvisepartiet Socialisternas partiförening i Västerort har länge prote­sterat mot stängningarna av service- hus redan under den socialdemokratiska majoritetens tid.
Vi har demonstrerat och protesterat mot minskad bemanning inom demensvård, hemtjänst och psykiatri. Attackerna har fortsatt under borgarnas mandatperiod.
Vi kräver fasta jobb som en förutsättning för en trygg äldreomsorg och ordentliga löner som motsvarar personalens insats. Personalen har länge gått på knä som följd av arbetsgivarnas neddragningar både under socialdemokratiskt styre och borgerligt. De anställda får dra det tyngsta lasset bå­de i privat och offentlig regi.
Det är ingen tillfällighet att larmrapporterna haglar över gamla Råcks-ta Sjukhem, som drivs av aktiebola- get Carema.
Pengarna till vinsterna tas direkt från personalens arbetsmiljö och de boendes vårdkvalité.
Vi kräver en kraftigt utökad äldreomsorg i trygg och offentlig drift, där personalen själva leder och fördelar arbetet.

RS Västerort

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!