Kommunals årsmöten samlade hundratals och nya valdes in i styrelser

2015-02-12 13:35:52
Det senaste året har flera av Kommunalarbetareförbundets sektioner i Stockholms län fått en ny sammansättning. I helgen hölls årsmöten i Kommunal Gullmarsplan med 7 000 medlemmar och Kommunal Universitetssjukhuset med 3 700. Sanna Tefke och Petri Myllykoski valdes i in i styrelsen i vardera sektionen, som ordinarie respektive suppleant. De är båda erfarna fackligt aktiva och medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna, samt initiativtagare till nätverket Välfärd utan Vinst.

Kommunal sektion Gullmarsplan hade under söndagen årsmöte för 2015. Årsmötet samlar medlemmar från hela sektionen och har i uppgift att fatta beslut gällande sektionen för det kommande året.
Under mötet valdes en ny ordförande för sektionen eftersom nuvarande ordförande Lena Ezelius avgår. De två kandidaterna som ställde upp var Sanna Tefke och Carina Lemon Allstrin, som tills nu har suttit som vice ordförande. Det var flera anföranden för båda kandidaterna, och Carina vann med runt två tredjedelar av rösterna.

Till styrelsen valdes Sanna Tefke, Katja Hagert och Robert Mjörnberg till ordinarie ledamöter. Det skedde även omröstningar om suppleanter till sektionsstyrelsen samt ledamöter och suppleanter till representantskapet.
Under mötet diskuterades även sektionens verksamhetsberättelse för det händelserika året 2014, med arbete inför de två valen och en mängd olika arbetsplatsbesök. Kommunal sektion Gullmarsplan tecknade flera nya kollektivavtal med olika företag och fick runt 600 nya medlemmar under 2014.

Den nya Kommunalsektionen Universitetssjukhuset hade årsmöte på fredag kväll den 6 februari. Sedan i somras omfattar sektionen även bussförarna i den tidigare Nobinasektionen, tillsammans med kommunalare på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge.
130 medlemmar slöt upp på årsmötet, många väl medvetna om det högerstyrda landstingets nya förslag på nedskärningar inom vården. Petri Myllykoski, bussförare och skyddsombud i Tyresögaraget, valdes in i styrelsen som suppleant. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!