Kommunerna – kan samarbeten stoppa SD?

2018-10-03 11:31:44


Starka antirasistiska mobiliseringar är ett steg i att stoppa SD:s frammarsch.

I majoriteten av landets kommuner är det fortfarande inte klart vilka partier som ska ta makten. Detta sedan både Socialdemokraterna och Moderaterna backat kraftigt, och Miljöpartiet tappat ännu mer.
Sverigedemokraterna är efter valet våg­mäs­ta­re i 182 kom­muner, inklusive i Stockholm, Göteborg och Malmö. De ”rödgröna” har bara majoritet i 41 kommuner och Alliansen i 54.
Bakom argumentet att ”stoppa SD” bildas nu nya koalitioner. Exempelvis har Miljöpartiet inlett diskussioner om att ta över Stockholm tillsammans med Alliansen.
De nya koalitionerna har ingen möjlighet att stoppa SD. De kommer att fortsätta den politik som har skapat dagens utveckling, med nedskärningar, bostadskris och ökade klyftor. Det kommer bara att bekräfta bilden att de etablerade partierna är likadana och SD kan fortsätta låtsas vara annorlunda. Läs mer om kampen mot SD och rasismen här.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!