Lägg inte ner Biskopsgårdens Folkhögskola!

2009-10-28 15:58:59
Biskopsgårdens Folkhögsko­la är hotad av nedläggning då Göteborgs kommun valt att inte upphandla studieplatser på skolan, trots att regionen sänt extra pengar till just Bi-skopsgården.

Biskopsgårdens Folkhögskola är en filial till Göteborgs Folkhögskola. Skolan har redan drabbats hårt av nedskärningar då skolköket har stängts ner för att bespisningspersonalen sparkats, hemspråkslärare har varslats och nu reses frågan om Bi-skopsgårdens folkhögskola får överleva.

Cafeterian på skolan är fullsatt efter att eleverna Murat Solmaz, Ah­met Boyar, Danial Lashehe och Lilli Ngo tagit initiativ till ett protestmöte i måndags den 26 oktober.
– Helt klart satsas det inte på folkhögskolan i Biskopsgården. Det är synd för det här är den bästa skolan jag gått på. Här bygger vi självförtroende. det är en liten skola med stora fördelar, tycker Maria Lindell som lä­ser andra året på skolan.
– Förra året hade vi en skolstrejk och vi har startat en Facebookgrupp för att samla elever från fler folkhögskolor för gemensamma protester för vuxenstudier, berättar Maria Lindell.

RS Biskopsgården

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!