Läst Offensiv sen nummer 2

2012-05-17 16:24:11
Jag fick frågan: ”Vad har Offensiv betytt för dig?”. Eftersom jag på ett eller annat sätt har arbetat med Offensiv allt sedan nr 2 har den naturligtvis betytt en hel del.

Ska man börja som ett veckotidningsreportage har tidningen och arbetet runt den, med alla möten och diskussioner, betytt kamratskap. Jag har träffat kamrater från olika delar av världen, en av dessa blev så småningom min man.
Tidningen har naturligtvis också betytt mycket rent politiskt. Jag började i Socialdemokratiska studentföreningen i Umeå och när jag flyttade därifrån fanns det bara en som kunde föra fram våra idéer i de socialdemokratiska forum där jag då verkade. Från att ha varit tystlåten måste jag nu bli mer aktiv och diskutera och föra fram våra idéer.
Tack vare Offensiv fick jag ett ökat självförtroende.
Tidningen betyder fortfarande mycket politiskt. Att föra fram en alternativ internationell syn kvarstår. Rapportering från t ex Grekland kan man inte få någon annanstans.
Även på riksplanet betyder tidningen mycket. Mycket av den lokala kampen runt om i landet förtigs i borgerlig media. Hur får vi veta något om ockupationen i Dorotea, Läkerolarbetarnas kamp, Pantrarna i Göteborg, hyresstriden i Stockholm etc om inte i Offensiv?
Jag vet inte vad vi hade förväntat oss vid starten 1973. En sak vet jag: Många timmar av kamratskap ­ligger framför oss innan vi ser Offensiv nr 2 000. Med dagens ekonomiska och politiska kris tror jag inte att vi ­måste vänta ytterligare 40 år på den.
Sigbritt Herbert

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!