Låt Mahmood Elane stanna

2018-04-05 13:55:35

foto: Mattias Bernhardsson


Marco Maturana (RS) var en av talarna på demonstrationen.Mahmood Alane, 19 år, hotas av utvisning till Irak efter hela 7 års tid i Sverige. Mahmood går i andra året i yrkesgymnasium och utbildar sig till mekaniker. Han är välkänd i Jordbro där han bor och beskrivs av många som en engagerad glädjespridare. Nu har protester påbörjats för att han ska få stanna kvar i landet.

Måndagen den 2 april slöt Mahmoods klasskompisar, vänner och föreningsaktiva upp och demonstrerade på Poseidons torg i Haninge med krav på asyl.
– Mahmood är den skönaste grabben, hjälpsam mot alla, han tar hand om sin mamma och är väl etablerad här, sade Andrés Silva, idrottsledare i Jordbro som talade på demonstrationen för asyl åt Mahmood på Poseidons torg.
– Varje vecka dör människor i Irak och än idag är en tredjedel av Iraks befolkning i behov av nödhjälp för att överleva. Detta är inte humant, ingen människa är illegal, utvisa inte Mahmood! sa Marco Maturana från Rättvisepartiet Socialisterna.
Demonstrationen fortsatte till Sergels torg i Stockholm och vidare till Migrationsverkets förvar i Märsta där Mahmood sitter inlåst i väntan på att skickas till krigszonen Irak. 

Protester och organisering lönar sig. Den kände boxningstalangen Laziz Sharifov och den politiska flyktingen Hanna vann båda uppehållstillstånd nyligen – engagemanget från lärare, elever och grannar var avgörande.
RS kämpar för asyl åt Mahmood Elane och alla andra som riskerar att utvisas till krig och förtryck.
• Stoppa jakten på flyktingar. Återinför asylrätten för alla som flyr från krig och förtryck – låt storföretag och skatteflyktingar betala!
• Amnesti till alla som väntar, fått avslag och för papperslösa. Gemensam kamp mot skuldbeläggning av flyktingar och ökade klyftor – omfördela samhällets resurser för jobb, välfärd, bostad åt alla!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!