Låt Ojnareskogen stå kvar!

2012-08-30 13:50:31
Ojnareskogen på norra Gotland ockuperas av 200 personer i dagsläget (den 28 augusti). Nu hotas de av en massiv polisinsats från den svenska staten.
Det är det finska bolaget Nordkalk som har beslutat hugga ner ­skogen och bryta kalk ur marken, vilket kan förgifta grundvattnet. Något som skulle drabba både växtlivet, havet och de boende på ön väldigt hårt.
Än så länge (tisdag eftermiddag) har sex personer omhändertagits och de flesta har klättrat upp i trädkronorna. Sex av 10 gotlänningar är emot kalkbrytningen på norra Gotland visar en ny undersökning.
Polisinsatsen beräknas kosta en miljon om inte mer, vilket är en skandal där polisen går Nordkalk vinstintressens ärenden utan att försöka medla på något sätt. Avverkningen har nu påbörjats på vissa ställen.
Rättvisepartiet Soci­alisterna fördömer statens och polisens agerande mot dem som försvarar Ojnareskogen och Gotlands naturliv.

Ruben Derkert

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!