Låt oss få vara lite olika

2018-10-17 11:38:21

foto: Pressbild
Man kan få tänka olika utan att behöva ha olika diagnoser.

På Kulturens hus i Luleå torsdagen den 11 oktober framträdde Olof Wretling med sin föreställning Diagnoserna i mitt liv.

Olof är en av de jätteroliga killarna i Mammas nya kille. Han är också med i Klungan.
Det var en annorlunda scenbild man fick se. Trasmattor var upphängda en och en. På ena sidan scenen stod det trummor och några andra instrument.
Mitt på scenen var det ett litet upphöjt bord. Vid trummorna satt det en musiker. Han började spela en visa, och sedan kom Olof in. Olof ställer sig i mitten och börjar berätta om att han var väldigt otålig som barn, familjen fick en diagnos för det; ADHD. Men på Västerbottniska hette det ”spring i benen”.

Han berättar om många, för oss roliga, minnen från sin barndom. Säger att han såg djävulen en gång när han var ute och sprang.
Olof avslutar med att han aldrig trodde, när han hade problem i skolan och fick diagnos, att han skulle klara av att stå på scen trettio år senare. Han tycker att det är viktigt att vi slutar ställa diagnoser på varandra och istället låter alla få vara lite olika.
Om du får chansen, se till att se denna tankvärda och underhållande föreställning!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!