Lodalen imponerade på Regnbågsdagen i Luleå

2011-11-02 15:29:07
Fredagen den 28 oktober anordnade Luleå kommun Regnbågsdagen, en kunskapsdag om HBT-frågor.

Yvonne Stålnacke, socialdemokratiskt kommunalråd i Luleå, inledde dagen och fokus låg på den ekonomiska tillväxten under hela inledningen. Mian Lodalen, författare, krönikör etc var också upp på scen och höjdpunkten på dagen. Hon var den enda som var någorlunda politisk, och kritiserar både KD och SD för deras homofobiska politik.
– Hatpropagandan från regeringsnivå med KD och SD underblåser det homofobiska våldet. Inga kommunalpolitiker kommer att fixa det här. Vi kan inte vänta på att någon annan ska göra det åt oss, vi får inte sluta kämpa!
Efteråt fick publiken ställa ­frågor till Lodalen och Jonas Brännberg från RS Luleå påpekar situationen för hbt-flyktingar som kommer till Sverige. Det var även talare från nystartade RFSL Luleå, den nordligaste hbt-certifierade Porsö vårdcentral m fl.

Josephine Landström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!