Lotta vill folkomrösta som i Ekerö

2012-04-26 10:14:33
Lotta Sjöquist var en av ett 40-tal demonstranter som deltog från de 309 lägenheterna i Hässelby Strand som Stockholmshem har beslutat att sälja till ­privata Wallfasts Hässelbyhem.
– Varför ska ni sälja Allmännyttan när ni har ansvaret för bostadsförsörjningen och varför ska ni sälja till så skamliga underpriser? frågade hon Joakim Larsson, utan att få några svar.
Lotta Sjöquist är mycket upprörd och ger Offensiv en kopia av protokollet från Stockholmshems styrelsemöte, som visar att försäljningen beslutats utan en rad om hur värderingen har gjorts.
– Här säljer man till ett underpris på 10 800 kronor per kvadratmeter, trots att det pris som begärdes när man misslyckades med en ombildning till bostadsrätter var 20 000 kronor per kvadratmeter.
Lotta Sjöquist anser att Hyresgästföreningen som i Ekerö borde begära en folkomröstning, vilket en kommun måste pröva om kravet undertecknats av 10 procent av de röstberättigade.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!