Lövgärdet reste sig i bostadskamp

2018-03-14 12:43:30

foto: Kristofer Lundberg
Krav på kommunalisering av det privata Victoria Parks bestånd restes.

”Renovera, på våra villkor” ekade talkörerna när ett hundratal hyresgäster demonstrerade genom södra Lövgärdet den 9 mars påhejade av sina grannar på balkongerna.

Med Hyresgästföreningens fanor i täten slingrade sig demonstrationen längs innergårdarna.
Det var den lokala Hyresgästföreningen tillsammans med de boende som organiserade demonstrationen som också krävde kommunalisering av det privata Victoria Parks bestånd.
Talare efter talare avlöste varandra om situationen inne i lägenheterna. Kritiken riktade sig mot eftersatt underhåll, mögel, fukt och kyla med mera.

På kort tid har har två stora möten med hundra personer och en demonstration organiserats i Södra Lövgärdet. Den lokala föreningen har tröttnat och kräver förbättring och bland hyresgästerna fullständigt kokar det. Efter den bostadspolitiska segern med kampen i Rannebergen har Lövgärdet inspirerats att följa dess exempel. 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!