Luleå: ”Ett år räcker”

2007-09-19 14:57:41
I Luleå samlade septemberalliansen uppemot 150 deltagare, trots att LO och s utlyst ett torgmöte dagen innan. Stämningen var bra och alla var beredda på fortsatt kamp, nu närmast för att stödja de kommunala lokalvårdarnas kamp mot privatisering.
– Vi ungdomar har inte tid att vänta till nästa val. I Frankrike försökte regeringen genomföra samma attack på arbetsrätten som centerpartiet föreslog. Det möttes av massprotester. Demonstrationer och strejker från ungdomar och arbetare stoppade förslaget. Det visar att gemensam kamp lönar sig, sade Sven-Mikael Nyström från Elevkampanjen.
– Det som skulle behövas för att verkligen utmana regeringens politik av ökade klyftor är att LO på allvar tar upp frågan om politik strejk. Redan den 21 november finns all anledning att protestera. Då ska regeringen besluta om nästa steg i klappjakten på sjuka och andra försämringar, sade Jonas Brännberg, kommunfullmäktigeledamot från Rättvisepartiet Socialisterna.
RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!