Luleå: Kommunrevisorer avstyrker ansvarsfrihet

2018-03-21 11:45:32
I veckan var det dags för Luleås kommunrevisorer att lämna in sin granskning av kommunens verksamhet och räkenskaper för år 2017. Revisorerna kunde inte enas i sin bedömning med resultatet att två olika revisionsberättelser lämnades in.
Den ena, underskriven av fyra av de nio revisorerna, riktar synnerligen allvarlig kritik mot före detta kommunalrådet Yvonne Stålnacke (S) och nuvarande vice kommunalrådet Lenita Ericson (S), för deras hantering av den korruptionshärva som uppdagades på Stadsbyggnadsförvaltningen under 2017.
Korruptionsärendet gäller misstankar om att flera ledande kommunanställda har tagit emot förmåner av entreprenadföretaget Caverion mot att de kunde överfakturera kommunen med uppemot en halv miljon kronor.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!