Luleå: Nya protester mot USA:s bombövning

2010-06-16 14:07:04
I helgen blir det nya protester mot att USA:s flygvapen övar krig över Norrbotten. Regeringen har godkänt en gemensam USA-svensk bombövning i juli/augusti och nätverket Nato ut ur Sverige kommer att organisera protester.

– På fredag organiserar Unga Kräver Jobb och Grön Framtid en protest med ungdomar som vill protestera mot hur Norrbotten används för att träna inför krig som i Irak och Afghanistan, berättar Sara Lindelöf.

– På lördag har Nato ut ur Sverige torgmöte. Vi vill att det ska komma ut att det är låginkomsttagare som betalar för detta – både för krigsrustningen och de katastrofer som kriget innebär, säger Johanna Evans.
Jonas Brännberg

Luleå: Stoppa USA:s bombövning!

  • Fredag kl 15.00
    Utanför Strand Galleria
  • Lördag kl 12.00
    Utanför Strand Galleria 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!