Luleå: Vårdanställda demonsterar för helgtillägget

2009-09-09 13:16:57
Idag (den 10 september) demonstrerar vårdanställda i Luleå kommun för att försva­ra helgtillägget. Demonstrationen går till stadshuset där ansvariga politiker kommer att ställas mot väggen.

I Luleå kommun styr Socialdemokraterna med egen majoritet. De senaste åren har protester ägt rum från anställda på tekniska förvaltningen mot privatiseringarna och från skolpersonal mot nedskärningarna.

Nu fortsätter S med lönesänkningar för lågavlönade vårdanställda, som Offensiv tidigare skrivit om.
Förslaget har mötts med ilska och väckt protester bland de anställda. Att ta bort helgtillägget vore en skandal!
De överbetalda kommunalråden som vill driva igenom detta förslag verkar inte ha någon som helst tanke på att sänka sin egen lön!
Torsdagens demonstration är ett första steg i kampen för helgtillägget, och protesterna kommer att fortsätta tills politikerna backar.

Johanna Evans

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!