Lunchprotest mot CUF:arna

2010-03-24 14:34:50
En kort lunchdemonstration hölls av Elevkampanjen ut­anför Centerpartiets lokal i Gamla stan i Stockholm för­ra fredagen. Med kampanjen Unga kräver jobb och grön framtid framförde El­evkampanjen en svidande kritik mot CUF:arna.

– Det här är en protest mot Center­partiets ungdomsfientliga arbetsmarknadspolitik, ropade Joel Eriks- son ut i megafonen.
Centerpartiet vill avskaffa LAS (Lagen om anställningsskydd) för ungdomar, de vägrar rädda jobben, de röstar för nedskärningar och de är med och säljer ut allt från statliga storföretag till skolor och vård.
– När den franska regeringen försökte avskaffa LAS för ungdomar 2005 svarade ungdomar, studenter och hela fackföreningsrörel- sen med massprotester. Jag var själv nere och demonstrerade med tre miljoner på Frankrikes gator, berättade Lina Westerlund och varnade för att detta kommer att behövas även i Sverige för att slå tillbaka mot högerpolitiken.

Efter ett litet tag kom ordföranden för Centerpartiets Ungdomsförbund, Magnus Andersson, ut. Han tycker att allt med kapitalismen är bra och att alla har rätt att jobba till låga löner om man vill det. Sedan gick han tillbaka upp och sat­te sig att blogga om ”Socialister i olaglig demonstration”, en rubrik som han sedan tvingades ändra ef­ter alla upprörda kommentarer över att Magnus Andersson inte visste att det råder yttrandefrihet och demonstrationsrätt i Sverige.
Elevkampanjen Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!