Lyckat årsmöte för RS Stockholm

2009-04-29 13:49:31
RS Stockholm höll ett mycket lyckat distriktsårsmöte den 23 april. Viktiga saker diskuterades, mötet innehöll fyra inledningar som utgjorde underlag för vidare diskussion. Avslutningsvis diskuterades valkampanjen inför EU- valet och vilken roll Arbetar-Initiativet spelar för RS.

– EU för en nedskärningspolitik som aldrig har haft för avsikt att gynna människor, utan kapitalet. RS vill skrota EU och deltar i EU-valet då en passiv roll inte bidrar till förändring, inledde Lina Westerlund.

Antirasism är en viktig
del av RS och AI:s politiska arbete. Kampen för asyl med olika aktioner framöver kommer att bidra till en starkare asylrörelse. Aktion mot deportation i Rinkeby den 16 maj, ”Deportationsfri dag”, och den 6 juni är viktiga hållpunkter.
Lina Thörnblom avslutade med att berätta hur det existerar ett stort politiskt vakuum som behövs fyllas, och det är här RS och AI kan komma att spela en viktig roll för framtida politik.

Ett värvningsmål togs på 20 nya medlemmar, varav 3 per partiföre­ning, under valkampanjen.
Rent praktiskt delades ansvarsområden upp i de olika partiföreningar­na där massflygblad, valarbete, affi- schering, lokala föreningar/media och värvning är utgångspunkterna i valkampanjen.
Lördagstorgmöten kan samordnas med SP och alla partiföreningsmöten efter 1:a maj är öppna möten.

Anna Andersen

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!