Malmö 15/10: Stoppa rasistiska SDU

2011-09-15 20:57:58
Rasistiska Sverigedemokraterna kommer ännu en gång till Malmö för att sprida sina lögner och sin hatpropaganda.
    Även om det är en dryg månad kvar till det som Sverigedemokratisk ungdom hoppas bli ”sin största demonstration någonsin”, har Malmöborna redan börjat mobilisera till en folklig protest.

Sverigedemokraterna har under den senaste tiden försökt torgföra sig i flera städer runt om i landet, men har mötts av antirasistiska protester både i Malmö för ett par veckor sedan och nyligen i Norrköping samt Jönköping.
Det är ingen slump att SD försöker att visa sig offentligt när opinionen tycks gå emot dem. Enligt Synovate har partiets väljarstöd fallit från 4,8 procent i juni till 2,9 i augusti.
Utan tvekan har terrordåden i Norge fått människor att reagera mot den rasistiska retorik som SD använder och som inspirerade massmördaren.
Det är viktigt att allmänheten inte tillåter att stadens utrymme upplåts för rasistisk propagandaspridning.
Förutom att försöka driva bort rasisterna från Malmös gator är det viktigt att alla vi som är emot rasism och för tolerans fyller gatorna med våra kroppar och våra ord. Det är avgörande att vi ger ett svar på Sverigedemokraternas lögner och rasistiska högerpolitik som förpestar samhället.

Det nybildade Malmös Nätverk Mot Rasism samlar till en protest lördagen den 15  oktober kl 13.00 på Gustav Adolfs torg.
Nätverket kommer att ta kontakt med föreningar och ungdomsgårdar, samt ha utåtriktade aktiviteter i Malmös olika stadsdelar. Vill du hjälpa till? Kontakta  nätverket på Facebook eller e-posta malmos.natverk.mot.rasism@gmail.com.
Ammar Khorshed

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!