”Man borde demonstrera”

2009-12-02 18:08:36
Helena Wassenius är en av de aktiva föräldrarna i kampen mot nedskärningar i Göteborg och aktiv i Torslandas aktionsgrupp.

Helena ger sin syn på varför man bör sluta upp i dagens demonstration på Gustav Adolfs torg kl 18.00 som går under parollen ”Barn och unga ska inte betala krisen, rusta upp, skär inte ned, för mindre barngrupper och fler lärare och pedagoger i skola och förskola”.
– Om vi inte visar att vi inte tycker att det är ok med fler barn i dagisgrupperna, färre lärare, färre kring-personal och färre fritids kommer politikerna, såväl på nämndenivå  och kommunnivå som riksnivå, att fortsätta att budgetera snålt och sätta sparkrav på dessa verksamheter.

Helena Wassenius vittnar om en situation som flera stadsdelar delar.
– Vad värre är, är att debattklimatet inom skolorganisationen är så begränsat. En form av ”censur” råder, där personal uppmanas att inte prote­stera och där vissa rektorer är livräd­da för att stöta sig med skolchefen så till den milda grad att de ibland förbjudit personal att uttala sig.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!