Manifestation i Luleå i solidaritet med de tiggande gatumusikanterna

2016-10-05 20:29:04
Den 1 oktober anordnades en manifestation för de gatumusikanter som finns i Luleå men som kommunledningen vill mota bort. 

Särskilt var den till stöd för de flyktingar och EU-migranter som har kommit till Sverige och samlar in pengar med musikens hjälp. Vissa har klagat på dessa människor, att de ”sitter på samma ställe och stör hela dagen”.

Men som tur är finns det många människor och föreningar som vill stötta nya Luleåbor.

Arragemanget började med att Josh Ethan Armfield presenterade sig och berättade om sina känslor angående gatumusiker, att han tycker att ”de gör stadsmiljön varmare och mer levande”.

Jenny Larsson från nätverket ”Ett Lu­leå för alla” berättade om kommunpolitikers uttalande om att ”Luleåbor borde sluta ge musiker och tiggare pengar” och att den lösning som kommunen har undersökt innebär att ”alla musiker och tiggare som tar mer utrymme än 0,6 kvadratmeter måste söka tillstånd”.

Manifestationen avslutades med att alla medverkande sjöng och dansade. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!