Manifestation mot kärnkraft

2013-03-13 12:18:25
Cirka 100 personer deltog på nätverket Kärnkraftsfritt Bottenvikens manifestation i Luleå i ­lördags. Förutom manifestationen var det en fullspäckad helg av seminarier och diskussioner med tillresta aktivister från norra Sverige och Finland.
– Även om Fennovoima, som driver kärnkraftsprojektet i Pyhäjo­ki, har stora problem, får vi inte sluta kämpa förrän projektet är nedlagt. Vi ger aldrig upp, sa ­Hanna Halmeenpää från föreningen PRO Hanhikivi i Pyhäjoki.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!