Massiv protest mot SDU

2011-06-06 15:20:24
Idag demonstrerade över 300 personer med Stark (Stockholms antirasistiska kulturförening), Uppsalabor mot Rasism och Rättvisepartiet Socialisterna i centrala Uppsala, mot rasistiska Sverigedemokraternas Ungdomsförbund SDU.

SDU var mellan 50 och 100 personer och blev totalt utbuade av de antirasistiska talkörerna. Flera förbipasserande stannade upp för att ansluta sig till protesterna. Svarta och vita – tillsammans mot de rika” och ”Inga rasister på våra gator – fyll dem istället med bögar och flator” ekade genom gatorna i Uppsala. Efter ett tag bytte SDU demonstrationsväg och gick istället åt helt motsatta hållet vilket antirasisterna märkte och tog sig snabbt ditåt.
Protesterna var helt fredliga, trots att poliserna försökte bussa hundar på demonstranterna som inte lät sig provoceras. Protesterna var lyckade med tanke på att SDU hade mobiliserat till demonstrationen i över en månad med ditresta aktivister från övriga landet. Deras demonstration lockade knappast några uppsalabor och rasisterna i SDU fick sedan bussas iväg av polisen med svansen mellan benen.

RS Uppsala

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!