Massprotester mot Bush och G8

2007-05-30 12:34:57


Stop G8 – For a socialist world – CWI

Från 2 juni och flera dagar framåt kommer stora massprotester att genomföras i Tyskland mot krig, miljöförstöring och fattigdom. Protesterna genomförs med anledning av att rikemansklubben G8 denna gång förlagt sitt möte till ett lyxhotell utanför Rostock. Ett lyxhotell som förvandlats till en kapitalistisk fästning.

Inte bara ett enormt polisuppbåd ska skydda G8-ledarna från verklighet och protester utan även en nybyggd och svindyr mur.
USA:s president Bush är en av dem som kommer till G8-mötet. Han kommer att välkomnas av ett tydligt ”Bush – not welcome”.

Svaret – global kamp

Till skillnad från G8-mötet i skotska Gleneagles 2005 finns det idag inte många som hyser hopp om att Bush & Co kan övertalas till att ta krafttag mot världsfattigdomen.
De löften som gavs i Gleneagles skrevs i sand. Antalet svältande i världen ökar årligen med fyra miljoner.
G8-ledarna bedriver krig mot världens arbetare och fattiga. Svaret är global kamp.
En annan, socialistisk värld är inte bara möjlig utan en nödvändighet. Internationell socialism skapar förutsättningar för en värld fri från allt förtryck och förnedring.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!