Medicinska sekreterare har fått nog

2012-06-20 16:02:03
Nu anmäler medicinska sekreterare på Sundsvalls sjukhus arbetsgivaren till ­Arbetsmiljöverket.
Redan förra året gick bland annat sekreterarna på medicin­kliniken ut och slog larm om arbetsmiljön. Där hade antalet sekreterare efter nedskärningarna minskat från 22 till 12. Deras fackliga representanter hade sedan länge varnat för att det skulle bli omöjligt att få journaler klara i tid.
Sekreterarna på IHLÖ (infektion, hud, lung och ­ögonkliniken) har nu anmält sin arbetsgivare till Arbetsmiljöverket.
Verksamhetschefen på IHLÖ- skrivcentrum, Per Bergman, har i media hänvisat till en tidsstudie som pågår.
– Man blir ju tokig. Den här tidsstudien har ju pågått ett år. Och vi har akut kris! säger sekreterarnas huvudskyddsombud Anne Christine Öberg Nygren till tidningen Vision.
Neddragningarna i ­landstinget har lett till ett flertal anmälningar från fack till ­Arbetsmiljöverket. Bland annat från Kommunal på Sundsvalls sjukhus.
Tyvärr har ett av de dåliga ­arbetarfientliga besluten från högerregeringen varit att kraftigt minska resurserna till Arbetsmil­jöverket. De har nu mindre resurser till inspektion av arbetsplatser.

Per Johansson
sjuksköterska i Västernorrlands landsting

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!