Medlemsdrive i oktober

2012-10-17 18:08:49
– Att EU har fått fredspriset kommer enbart att spä på ilskan hos Europas revolterande befolkning.
Med de orden öppnade Elin Gauffin diskussionen om Generalstrejkernas Europa under Rättvisepartiet Socialisternas partistyrelsemöte under den gångna helgen.

Det är uppenbart att det är arbe­tarna som får betala för kapitalismens kris. I Grekland fortsätter ekonomin att falla och idag lever 68 procent av ­befolkningen under fattigdomsstrecket.
– Det viktigaste är en ny ­nivå i klasskampen i Europa. Massmobiliseringar, ­demonstrationer med hundratusentals deltagare och generalstrejker har genomförts, vilket öppnar möjligheter för en alleuropeisk eller sydeuropeisk strejkdag den 14 novem­ber.
I diskussionen om Sverige konstaterades det att varslen ök­ar och att försvagningen av ekonomin fortsätter.
– Hamnarbetarna vann sin avtalskamp efter övertidsblockad och nyanställningsstopp, men vi har också sett fackliga ledningar som hellre viker sig än tar strid. Utgången av lärarnas avtalsrörelse har väckt protester över hela landet hos elever och lärare, sa Per Olsson i sin inledning.
Att 80 procent av befolkning­en är emot vinster i välfärden är en fråga som förföljer regeringen och sätter ett starkt tryck på Socialdemokraterna och de fackliga ledningarna. Rättvisepartiet Socialisterna ger fullt stöd till nätverket Välfärd utan vinst.
Det finns ett skriande behov av ett nytt alternativ och antalet prenumeranter på Offensiv ökar. En speciell drive för medlemsvärvningen till RS fortsätter under oktober. Det gäller särskilt nya ungdomar – den som har ungdomen har framtiden, sägs det.
Caroline Holmgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!