Mehrdad – ny medlem i RS

2012-12-19 21:54:02
Mehrdad Mehrpour Mohammadi blev medlem i Rättvisepartiet Socialisterna hösten 2012. Hans politiska aktivism började dock långt innan och han har under flera år i Iran jobbat i hemlighet mot orättvisor och förtryck i landet. Det var den iranska regimens ökade repression efter valet 2009 som gjorde att Mehrdad och hans familj tvingades fly landet.

Mehrdad var aktiv i en socialistisk grupp som anslöt sig till de stora demonstrationerna som har kommit att kallas den gröna rörelsen, för att sprida arbetarpolitik.
Gruppen arbetade först under­jordiskt, men händelseutveckling­en gjorde att de valde att agera mer och mer offentligt. Flera av Mehr­dads kamrater arresterades av regimen. Några släpptes. Andra vet han inte var de befinner sig idag, eller om de ens lever.

Även innan Mehrdad anslöt sig till RS deltog han i regimkritiska aktiviteter i Sverige.
Han är skapare av en blogg med bred internationell ­spridning, där han publicerat artiklar och egna texter som går ut med hård kritik mot terrorregimen i Iran.
Han avslöjar kritiska ­uppgifter om regimen i sina böcker, artiklar, TV- och radiointervjuer, vilka har publicerats i Europa. I Iran är samtliga av hans böcker och artik­lar förbjudna.

– Jag kom i kontakt med Rättvisepartiet Socialisterna genom ­olika demonstrationer. Sedan läste jag på om deras idéer och jag ­läste på om Leo Trotskij och bestämde mig för att jag ville bli medlem.
Mehrdads familj har tidigare fått avslag på sina ­asylansökningar, men deras ärenden har öppnats igen.

Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!