Michael Treschow vill ha ännu mer

2006-12-20 13:54:42
”Är det något som är ett problem i sammanhanget så är det att de stora svenskbaserade företagen har en för låg nivå på styrelsearvodena”.

Direktörernas lagledare inför avtalsrörelsen, Svenskt Näringslivs ordförande Michael Treschow, försvarar sina egna rekordarvoden.
Treschow är också ordförande i Ericssons styrelse. Efter höjningen med 25 procent har han nu 3,7 miljoner – 3 750 000 kronor – för det uppdraget. Totalt drar han in 7,4 miljoner på sina styrelseuppdrag.
Andra direktörer oroas nu av att Treschow ökar spänningarna inför avtalsrörelsen. Själv skriver han att ”Jag vet att man blir måttligt populär av att säga detta”, vilket tyder på i alla fall en liten insikt om att han tillhör en isolerad minoritet parasiter.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!